To rent - Te huur - - in Bilthoven - De Bilt
Office and warehouse - Kantoor met magazijn -
250 m2 - 5 km. from Center of Utrecht - 40 km. from Amsterdam - € 2.800, per month - near Head office of Rabobank
Tel. +31 30 228 56 56; e-mail: rus_net@rusnet.nl
VIP of Rusnet

RusNet

 www.rusnet.nl Russian versionEnglish version Agenda | Links | Russian CCI  

  Maandag, 16.09.2019
VIP Rubricator
www.rusnet.nl als startpagina makenToevoegen aan het geselecteerdeinfo@rusnet.nlZoeken in het web
tramp
VIP-Bedrijven
VIP van Rusnet
Rusnet Partners
Nieuws
Encyclopedie
Contact
Weet U, dat
 Weet U, dat
East-West Development Group is an association of West-European consulting firms, targeting on East - West development projects.

  RusNet :: Encyclopedie :: R  

Russische ruimtevaart

PrintversiePrintversie

 
 A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   R   S   T   U   V   W   Y   Z 

Enkele wetenswaardige feiten z'n de volgende:

Konstantin Eduardowitsch Tciolkowski was een Russische natuurkundige en pionier op het gebied van de rakettechniek. Hij interesseerde zich voor de ruimtevaart raketaandrijving. Het idee van de vloeistofraket werd door hem voor het eerst ontwikkeld. Ook de beschrijving van het principe van een meertrapsraket is aan hem te danken.

In 1890 ontwikkelde hij als eerste mens een theorie over de Raketaandrijving. Dankzij deze theorie lanceerde de Sovjet Unie in 1933 (Koroljov) haar eerste raket met vloeibare brandstof.

In de Tweede Wereldoorlog werden de ideeën van Tciolkowski door zijn leerling Sergei Koroljov verder ontwikkeld, maar tijdens oorlog hielden de Sovjetonderzoekers zich alleen met horizontaal vliegende (militaire) raketten "Katjusha" bezig.

Na de Grote Vaderlandse Oorlog 1941-1945 zijn door Koroljov ook de trapsrakketen, met vloeibare brandstof aangedreven, draagraketten afgeleid, die de eerste mimte projectielen in een baan om de aarde brachten.

In 1957 heeft Sergei Pavlovitsj Koroljov een raket ontworpen dat de satelliet in een baan om de aarde kon brengen, de Russische "Sputnik 1" .

04.10.1957 vond de lancering van de eerste kunstmatige satelliet van de mensheidplaats.

Een maand later, vertrekt de Sputnik 2 met het eerste aardse levende wezen naar de ruimte. Helaas is de poolhond Laika overleeft na tien dagen.

Dankzij de op 4-10-1957 uitgevoerde Lancering van de eerste kunstmatige aards satelliet "Sputnik1", werd het mogelijk voor de ruimtevaart om niet alleen mensen naar de maan te sturen maar ook om een groot aantal tot dan toe onbekende natuurverschijnselen te ontdekken en onderzoeken. Sinds de "Sputnik 1" werden honderden aardsatellieten en talrijke ruimtesondes gelanceerd.

In april van 1961 werd de eerste bemande vlucht rond de aarde in een Windveer gerealiseerd door de sovjet-russische kosmonaut. Juri Gagarin deed dat met de "Wostok 1"

Augustus 1961:"Vostok-2" was met kosmonaut German Titov 25 uur in de ruimte

Augustus 1962: werd samengestelde vlucht van "Vostok-3" en "Vostok-4" met Andrian Nikolaev en Pavel Popovich succesvol uitgevoerd

Juni 1963: "Vostok-5" met Valeri Bykovski en twee dagen later "Vostok-6" met eerste vrouw in de ruimte Valentina Tereschkova. Zij heeft in de ruimte 71 uur doorgebracht.

Oktober 1964- onder leiderschap van de academicus Koroljov was een nieuwe ruimteschip ontworpen "VOSGOD-1" die voor meer mensen geschikt was en kon makkelijk terug naar de aarde landen. Nadat piloot Vladimir Komarov, wetenschaper Konstantin Feoktistov en arts Boris Egorov hebben sussecvol hun vlucht uitgevoerd, zei Koroljov dat: "Nu is de echte weg naar de ruimte gelegd"

In 1965 verliet de Sovjetrussische kosmonaut Alexei Archipowitsch Leonow z'n ruimteveer "VOSGOD-2" en zweefde 12 minuut als eerste mens vrij in het heelal dichtbij de aarde mewt een snelheid van 28 000 km./uur.

De Sovjetrussische maanloper de "Luna-9" voerde in 1966 de eerste zachte landing volgens plan uit.

In 1967 kwam het tot een automatische koppeling en scheiding van de Sovjetrussische satellieten Kosmos 186 en 188 (belangrijk experiment voor de ontwikkeling van de techniek voor de automatische samenbouw van zich in een baan bevindende vliegende voorwerpen in de ruimte, zonder beïnvloeding vanaf de aarde).

De vlucht van de De Sojus 11 eindigt met een ramp. De kosmonauten Geomi Dobrowolski, Viktor lwanowitsch Pazaiew en Alexander Wolkow stierven, na een bijna 24 dagen durend verblijf in de ruimte en een succesvol uitgevoerd koppelingsmanoeuvre met het ruimtestationsaluut, bij hen terugvlucht naar de aarde.

In 1967 ondertekenden vertegenwoordigers van Groot-Brittannië, de USSR en de VS het "Verdrag over het vreedzaam benutten van het heelal" (o.a. het verbod op het transporteren van kernwapens en andere massavernietigingmiddelen naar het heelal en de verplichting om in nood verkerende astronauten te helpen).

1975: Sovjet -Amerikaanse lancering "Sojus-19" (A. Leonov en V. Koebasov) en "Apollon" (T. Stafford, V. Brand en D. Slayton). De automatische koppeling en scheiding in de ruimte werden succesvol uitgevoerd.

Zie meer de ruimtestation "MIR"

Exclusieve Partner van de Russische KvK in Nederland
Officiele Partner van de Russische KvK in Nederland
  AFORISME
Berouw is het dessert van het genieten.
W.Reichert
tramp
tramp naar boven  tramp
Adverteren | Contactinformatie | Over Rusnet | Zoeken in het web


eXTReMe Tracker
 Rambler's Top100 © 2003-2012 RusNet
Gemaakt door NeoNet