To rent - Te huur - - in Bilthoven - De Bilt
Office and warehouse - Kantoor met magazijn -
250 m2 - 5 km. from Center of Utrecht - 40 km. from Amsterdam - € 2.800, per month - near Head office of Rabobank
Tel. +31 30 228 56 56; e-mail: rus_net@rusnet.nl
VIP of Rusnet

RusNet

 www.rusnet.nl Russian versionEnglish version Agenda | Links | Russian CCI  

  Zondag, 20.06.2021
VIP Rubricator
www.rusnet.nl als startpagina makenToevoegen aan het geselecteerdeinfo@rusnet.nlZoeken in het web
tramp
VIP-Bedrijven
VIP van Rusnet
Rusnet Partners
Nieuws
Encyclopedie
Contact
Weet U, dat
 Weet U, dat
Wij hebben een elektronische encyclopedie over Rusland...

  RusNet :: Encyclopedie :: P  

Politiek partijen en kandidaten voor presidentschap

PrintversiePrintversie

 
 A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   R   S   T   U   V   W   Y   Z 

De politieke carroussel in Rusland draait op volle toeren. De campagne moet officieel nog beginnen - de verkiezingen voor de Doema worden in december van 1999 gehouden en die voor het Kremlin pas in juni - maar in de straten van Moskou hangen al reclameborden. De politieke tv-shows publiceren wekelijks peilingen en de pers becommentarieert elke wending in de machtsstrijd.

De Russische politiek is in 1999 onherkenbaar veranderd door het opduiken van nieuwe kopstukken en de vorming van nieuwe allianties. De tegenstelling tussen goede hervormers en slechte communisten is achterhaald. De radicale politieke krachten ter linker- en rechterzijde zijn kleiner geworden, terwijl het midden sterk gegroeid is. De eerste schermutselingen zijn begonnen.

Politiek partijen en kandidaten voor de nieuwe presidents - en parlementverkiezingen in december 1999 en in juni 2000 :

17 augustus 1999: Voormalige minister-president, ex- spionnenbaas, diplomaat en populaire Russische politicus Evgeni Primakov sluit zich definitief aan de beweging "Vaderland - Heel Rusland" en wordt de lijsttrekker van deze beweging. Jevgeni Primakov heeft verreweg de beste uitgangspositie voor de strijd om het presidentschap. Door zijn populariteit werd er van links en rechts aan hem getrokken, en had hij zijn bondgenoten voor het uitzoeken. Het werd Loezjkov, de eerzuchtige burgemeester van Moskou.

De Primakovs coalitie kan niet alleen vrijuit in de hoofdstedelijke gemeentekas graaien, maar wordt ook gesteund door invloedrijke regionale leiders als de gouverneur Jakovlev van Ruslands tweede stad Sint Petersburg en de president van de olierepubliek Tatarstan Sjamiev.

Officiële site van:

"Vaderland"-Juri Loezjkov, gouverneur van Moskou

Evgeni Primakov, voormalige minister - president

20.08.99: Het Kremlin heeft een rechts blok gevormd "Premierspartij" onder leiding van de pas ontslagen premier Stepasjin. Hij moet het in de verkiezingen opnemen tegen populaire unie van voorganger Primakov met "Vaderland-Heel Rusland". Het Kremlin probeert de uitdagers weerwerk te geven met de vorming van een blok onder aanvoering van de ex-premiers Stepasjin (de nummer één op de lijst voor de Doema), Kirijenko en Tsjernomyrdin.

De drie politici hebben flinke ego's; maar na verschillende lange gesprekken in een regeringsdatsja aan de rand van Moskou bereikten ze overeenstemming over de verdeling van de posten. De nieuwe premier Poetin, door Jeltsin uitverkoren als zijn opvolger, blijft voorlopig op de achtergrond. Maar de "premierspartij" kan rekenen op hulp van het Kremlin.

Stepasjin hoeft zich geen zorgen te maken over de financiering van de campagne, heeft twee van de drie nationale tv-zenders in de hand, en kan beschikken over compromitterend materiaal uit de archieven van de veiligheidsdienst. Maar de hulp heeft ook nadelen; Jeltsin is zo onpopulair bij de kiezers dat het een politieke doodsteek zou kunnen zijn.

Officiële site van:

"Onz huis is Rusland" - de politiek beweging onder leiding van Viktor Tsjernomyrdin, voormalige minister - president en voormalige baas van "GAZPROM" vormt de politiek blok met Sergei Stepasjin (voormalige minister - president 1999) en Sergei Kirienko (voormalige minister - president 1998)

De communistenleider Zjoeganov is de eeuwige tweede in de strijd om het presidentsschap. Zijn partij is nog altijd groot en goed georganiseerd, maar de aanhang bestaat uit 50-plussers en brokkelt langzaam af.

Officiële site van:

"De Communistische partij van de Russische Federatie" Onder leiding van Gennadi Zjoeganov (Duma-fractievoorzitter), Gennadi Seleznjev (DUMA- voorzitter), Egor Stroev (Voorzitter van de Federatie raad), Vladimir Ryzjkov (voormalige minister-president van de USSR), Anatoli Loekjanov (Voormalige voorzitter van de Opperste Raad van de USSR)

De andere kandidaten - de degelijke, maar saaie sociaal-democraat Javlinski, de politieke houwdegen Lebed en Jeltsins hofnar Zjirinovski - kunnen wel de kiesdrempel van 5 procent voor de Doema wel halen, maar het presidentschap ligt buiten hun bereik.

Officiële site van:

"De Russische Volks - Republicanse partij", Aleksandr Lebed voormalige Veiligheidsadviseur van President Jeltsin, gouverneur van Krasnojarsk.

"Jabloko (Appel)" Grigori Javlinski (voormalige vice-premier) onder leiding van Grigori Javlinski (voormalige vice-premier)

"Liberal-Demokratische partij van Rusland" onder leiding van Wladimir Zjirinovski.

Officiële site van:

"Rechte zaak", "Stem van Rusland" En "Nieuwe Kracht"

Met Anatoli Tsjoebijs (voormalige adviseur van president Jeltsin en geestelijke vader van de privatisering ), Egor Gaidar (voormalige waarnemende minister - president), Boris Fjedorov (voormalige minister financies), Boris Nemtsov (voormalige adviseur van Jeltsin en voormalige gouverneur van Nizjni Novgorod) en mevrouw Chakamada, parlementslid

Map van de Russische regionen

Exclusieve Partner van de Russische KvK in Nederland
Officiele Partner van de Russische KvK in Nederland
  AFORISME
Bezit is een vriendschap tussen de mens en de dingen.
J.P.Sartre
tramp
tramp naar boven  tramp
Adverteren | Contactinformatie | Over Rusnet | Zoeken in het web


eXTReMe Tracker
 Rambler's Top100 © 2003-2012 RusNet
Gemaakt door NeoNet