To rent - Te huur - —даЄтс€ в аренду - in Bilthoven - De Bilt
Office and warehouse - Kantoor met magazijn - ќфис и склад
250 m2 - 5 km. from Center of Utrecht - 40 km. from Amsterdam - € 2.800, per month - near Head office of Rabobank
Tel. +31 30 228 56 56; e-mail: rus_net@rusnet.nl
VIP of Rusnet

RusNet

 www.rusnet.nl Russian versionEnglish version Agenda | Links | Russian CCI  

  Maandag, 17.06.2019
VIP Rubricator
www.rusnet.nl als startpagina makenToevoegen aan het geselecteerdeinfo@rusnet.nlZoeken in het web
tramp
VIP-Bedrijven
VIP van Rusnet
Rusnet Partners
Nieuws
Encyclopedie
Contact
Weet U, datЕ
 Weet U, datЕ
Alexander Nevski was grootvorst en zoon van vorst Jaroslav van Novgorod.

  RusNet :: Encyclopedie :: E  

Export en import

PrintversiePrintversie

 
 A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   R   S   T   U   V   W   Y   Z 

De buitenlandse handel van Rusland is in 1999 met 13 procent gedaald tot 99,7 miljard US dollar. De export bedroeg 69,9 US dollar en daalde met 2 procent. De import verminderde met 32 procent en kwam op 29,8 miljard US dollar. Het handelsoverschot bedroeg dus circa 40 miljard US dollar. De relatief hoge exportcijfers zijn te danken aan de gunstige prijzen op de oliemarkt en de roebeldevaluatie. In het eerste half jaar van 2000 was wederom sprake van een handelsoverschot, ter waarde van een bedrag van 29 miljard US dollar, meer dan twee keer zoveel als het eerste half jaar van 1999.

De invloed van de grondstoffenprijzen (met name olie en metaal) op de wereldmarkt is ook hier van groot belang. De export bedroeg 49,2 miljard US dollar (een groei van 51 procent) en de import 20,1 miljard US dollar. Rekent men in volume, dan is de exportgroei niet zo indrukwekkend. Naar verwachting zal het totale handelsoverschot voor 2000 circa 49 miljard US dollar bedragen.

De export naar landen binnen het GOS daalde in 1999 met 22,6 procent, terwijl export naar andere landen, met name de EU, steeg met 5,6 procent. Duitsland bleef in 1999 Ruslands belangrijkste handelspartner, gevolgd door Oekraïne, de Verenigde Staten en Wit-Rusland. Olie en gas waren de belangrijkste exportproducten, en maakten 44 procent van de totale export uit. Machines en transportmaterieel waren de belangrijkste importgoederen (32,1 procent van het totaal). Terwijl 40 procent van de buitenlandse handel van Rusland naar de Europese Unie gaat, bestaat de buitenlandse handel van de EU slechts voor 3 procent uit handel met Rusland.

In de eerste helft van 2000 steeg de handel met GOS landen: de export groeide met 37 procent en de import met 22 procent. Met de handelspartners buiten het GOS was tevens een stijging te zien in de Russische export (54 procent, 41,7 miljard US dollar), de import bleef nagenoeg gelijk (14,2 miljard US dollar). De EU was, volgens de Russische statistieken, goed voor 35 procent van de handel over en weer.

Exclusieve Partner van de Russische KvK in Nederland
Officiele Partner van de Russische KvK in Nederland
  AFORISME
Bezit is een vriendschap tussen de mens en de dingen.
J.P.Sartre
tramp
tramp naar boven  tramp
Adverteren | Contactinformatie | Over Rusnet | Zoeken in het web


eXTReMe Tracker
яндекс цитировани€ Rambler's Top100 © 2003-2012 RusNet
Gemaakt door NeoNet