To rent - Te huur - —даЄтс€ в аренду - in Bilthoven - De Bilt
Office and warehouse - Kantoor met magazijn - ќфис и склад
250 m2 - 5 km. from Center of Utrecht - 40 km. from Amsterdam - € 2.800, per month - near Head office of Rabobank
Tel. +31 30 228 56 56; e-mail: rus_net@rusnet.nl
VIP of Rusnet

RusNet

 www.rusnet.nl Russian versionEnglish version Agenda | Links | Russian CCI  

  Maandag, 03.08.2020
VIP Rubricator
www.rusnet.nl als startpagina makenToevoegen aan het geselecteerdeinfo@rusnet.nlZoeken in het web
tramp
VIP-Bedrijven
VIP van Rusnet
Rusnet Partners
Nieuws
Encyclopedie
Contact
Weet U, datЕ
 Weet U, datЕ
Wij hebben een elektronische encyclopedie over Rusland...

  RusNet :: Encyclopedie :: D  

Valse Dimitri (leugenaar) I

PrintversiePrintversie

 
 A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   R   S   T   U   V   W   Y   Z 

Valse Dimitri I en Maria Mnisjek

Na dood van tsaar Fjedor I (zoon van Ivan de Verschrikelijke en broer van tsarevitsj Dimitri) in het jaar 1598 en door het einde van de Rurik-dynastie, ontstond in Rusland een sociale en politieke crisis. Wegens honger in Moskou,in de jaren 1600-1603, zijn er 127 000 mensen overleden. Het wordt oorzaak van de groeiende ontevredenheid onder de Russische bevolking.

Rond deze tijd heeft de gevluchte monnik uit Tsjoedovo, Grigori Otrepjev, aan Poolse vorst Adam Visjnevski verteld dat hij echte zoon van Ivan de Verschrikkelijke is die in 1591 zich kon redden.

Valse Dimitri was door Poolse koning Sigizmund III aangenomen en naar Rusland met grote leger gestuurd. In ruil daarvoor beloofde Valse Dimitri tegen Poolse koning en Paus Climent VIII katholicisme naar Rusland brengen en Noordelijke landen aan Polen overgeven.

Hoewel de dood van achtjarige tsarevitsj Dimitri, met doorgesneden keel ,werd 15 mei 1591 door zijn moeder Maria Nagaja en voorzitter van de speciale commissie onder leiding van Vasili Sjoeiskoi vastgesteld, vond onder de Russische bevolking een legenda plaats dat tsarevitsj Dimitri gezond en levende is gebleven.

1605: Na dood van Boris Godunov heeft Valse Dimitri I, dankzij ondersteuning van de Poolse rijk en Katholieke kerk, Moskou veroverd. Hij heeft verklaard dat hij echte zoon van Ivan IV - tsarevitsj Dimitri was en nadat Vasili Sjoeiskoi had verklaard dat in 1591 werd andere man in plaats van Dimitri vermoord, werd Valse Dimitri tsaar van Rusland(1605-1606). Wat tot verwoesting van Moskou leidde.

1606: Tijdens opstand in Moskou tegen Poolse bezetters, onder leiding van Vasili Schoeyskoi, Valse Dimitri I is vermoord.

1608: De Poolse oplichters hebben nieuwe Valse Dimitri gevonden, die na mislukte pogingen om Troitse-Sergiev klooster te veroveren, heeft weer met ondersteuning van Poolse en Zweedse leger Moskou veroverd.

1611-1612: Succesvolle bevrijdingsoorlog tegen Poolse bezetters en buitenlandse oplichters onder leiding van bevelhebber Koezma Minin en vorst Dimitri Pozjarskiy uit Novgorod leidde tot bevrijding van Moskou.

1613: Michail Romanov werd tsaar van Rusland. Sinds 1613 regeerde de Romanov-dynastie, hetgeen een ontwikkeling naar een absolute monarchie tot gevolg had.

Exclusieve Partner van de Russische KvK in Nederland
Officiele Partner van de Russische KvK in Nederland
  AFORISME
Bescheidenheid: de kunst om de anderen al het goede te laten zeggen dat je van jezelf denkt.
Ph.Bouvard
tramp
tramp naar boven  tramp
Adverteren | Contactinformatie | Over Rusnet | Zoeken in het web


eXTReMe Tracker
яндекс цитировани€ Rambler's Top100 © 2003-2012 RusNet
Gemaakt door NeoNet